Rapphönan Uppland på ugglespaning!


Rapphönan Uppland

Kontaktperson för Rapphönan Uppland är Barbro de Jounge, tel. 0709-313 297, och mejladressen är rapphonanuppland(at)gmail.com (som samtidigt är en mejlinglista). Rapphönan har en egen sida på Upplands Ornitologiska Förenings hemsida, sidan Rapphönan

Rapphönan Uppland har en mycket aktiv sluten grupp på Facebook. Där tipsar medlemmarna varandra om intressanta utflyktsmål och berättar om vilka observationer man har gjort. Det går även att ladda upp bilder och filmer. Vi lägger upp utflykter och inneträffar som evenemang på sidan.

För att gå med i Rapphönan Uppland ansöker man om medlemskap i Facebook-gruppen. Den som inte har tillgång till Facebook kan ta emot information och skicka meddelanden till de andra via mejlinglistan (se ovan).


Rapphönan Uppland startades i december 2012 på initiativ av Upplands Ornitologiska Förenings ordförande Jan Wärnbäck. Kristin Forssell var kontaktperson för gruppen från starten fram till februari 2015. Gruppen har under den tiden vuxit från ca 15 kvinnor till knappt hundra 2015.

Medlemmarna har alla olika mycket kunskap - alla är välkomna, såväl nybörjare som proffs!